Hjem > In general > Hva som er viktig i livet

Hva som er viktig i livet

Jeg kan ikke fortelle deg hva som er viktig i livet ditt, eller hva som burde vært viktig i livet ditt. Men det som skremmer meg er hva mange mennekser finner viktig, og da snakker vi ikke om temaer som sult, nød, klima og krig.

Neida. I det siste har det florert om nyheter om silikonpupper, «barbie-dopet» og glamourmodeller. Det er feil å si at dette er alt unge jenter er opptatt av, men svært mange er opptatt av popularitet. Og det får man ved å være pen, helst litt dum, velkledd (lettkledd?) og ha tynn kropp. Dette gjelder eldre kvinner så vel som unge, for ikke å snakke om 12-åringene på barneskolen. Hvor ble det av jentene som ville bli politi eller jagerflygere? Eller drømmer som astronaut eller lege? Og hva med utopiene om å være «første kvinne..» eller om å finne opp en kur for kreft?

Ikke alle trenger, eller ønsker for den del, å sikte så høyt. Men mange jenters drøm er slett ikke å bruke sitt intellekt, det er snarere å danse lettkledd i en musikkvideo med en rapper. Hvordan kan unge jenter i dag vokse opp med slike drømmer? Hvem er det som forteller dem at det er greit å ha middelmådige mål og at det er kult å være kjent for å være lettkledd med store pupper? Jeg biter ikke på glamourmodeller nå går ut og liksom skal være så «kloke» angående silikon (det er bare PR), eller at det ikke er å objektifisere kvinner å ha dem dansende lettkledd i musikkvideoer.

What happened to the dreams of a girl president
She’s dancing in the video next to 50 Cent

«Stupid Girls» by Pink

Reklamer
Kategorier:In general
  1. Dash
    juli 11, 2008, kl. 02:03

    Helene Rask skriver ganske kurant om silikonimplantat i sin blogg nå akkurat. Om det er et markedsføringsstunt eller ikke har jeg ikke tatt stilling til, men det er i alle fall balansert og fornuftig det som står der, imho; innlegget hennes kan man lese på http://helenerask.blogg.no/1215614629_tenk_deg_godt_om.html

  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: