Hjem > Computers > Windows98 har takket for seg

Windows98 har takket for seg

Microsoft har (endelig får en vel si) annonsert at de dropper support for Windows98, Windows98SE (Special Edition) og WindowsME (Millennium). Det er antatt at dette vil ramme 70 millioner brukere! Egentlig skulle supporten opphøre i 2003, men etter kraftige protester ble den forlenget, da mot betaling.

Om man leser litt på nettet, er det tydelig at dette skaper frustrasjon (!). Det er jo ikke snakk om at man ikke kan kjøre OSene lenger, bare at man ikke får support på dem. Og skriker man over det er det jo tydelig at man trenger denne supporten, og ergo egentlig burde byttet til et bedre OS. Tragiske argumentasjoner som «det fungerer helt ok, bare tøys å oppgradere» eller «det er ønsket om enda mer profitt som driver dem til disse helt unødvendige tiltakene» florerer. Eller hva med denne:

Siden det er så få brukere vil jeg tro at ingen tullinger gidder å rette oppmerksomheten mot Win98-basert systemer i det hele tatt, rett og slett fordi virkningen vil bli så liten. Dermed er det kanskje noe av det sikreste du gjør, å bruke Win 98.-

Det er ikke meningen å være frekk med noen, men det er tydelig at folk ikke skjønner hvor dypt dette stikker (eventuelt føler de at de stikker kjempedypt – «Windows98 er jo så bra!»). I de berørte systemene er det bla. alvorlige hull i Internet Explorer som gjør det mulig å aksessere maskinen. I tillegg bruker de dårlig passordhashig, og passordet kan være maks syv tegn. Hovedpoenget er jo at ingen tjener på å kjøre disse gamle usikre systemene.

Og nå går det endelig mot slutten!

Reklamer
Kategorier:Computers
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: