Hjem > Computers > Norway vs. iTunes

Norway vs. iTunes

Som bla. ThinkSecret og Aftenposten har rapportert, skal det nå bli kamp mellom Forbrukerombudet og Apple. Vel, tror Forbrukerombudet riktignok. Selv om Apple tydelig har tatt brevet (som ble skrevet på norsk!!) seriøst, kan jeg aldri tenke meg at Apple på liv og død vil gjøre alt de kan for at Forbrukerombudet skal bli fornøyde. Men det går rykter om at andre land i norden, som Danmark, Sverige og Finland, vil skrive liknende brev, og dette vil selvsagt øke presset på Apple.

Apple selger musikk via nettbutikken iTunes Music Store, i sitt musikkspilleprogram iTunes. Musikken som kjøpes og lastes ned kommer i formatet AAC, men med en «nøkkel» (en såkalt DRM-kopisikring) som gjør at den ikke kan deles (om dere husker så var det DVD-Jon med kompiser som cracket den koden og laget programmet deCSS). Problemet er, i følge Forbrukerombudet, at sangene som lastes ned bare kan spilles på Apples iPoder, og ikke på andre mp3-spillere. Musikken kan heller ikke legges på andre maskiner, med mindre nøkkelen er (ulovlig) cracket.

Det er en god tanke, fra Forbrukerombudet; at vi som forbrukere skal kunne få gjøre hva vi vil med det produktet vi har kjøpt. Men jeg mistenker, uten å egentlig vite det, at Forbrukerombudet ikke skjønner AAC-formatet, og derfor surmuler over ingen ting.

Reklamer
Kategorier:Computers
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: