Hjem > Computers > Intel CoreDuo

Intel CoreDuo

Det er noe her jeg ikke skjønner; hva er det med denne Intel CoreDuo? Hva er det som er så fantastisk med den?

Som nevnt i forrige post påstår ThinkSecret at den nye stasjonære Macen fra Apple vil bli solgt med liknende spesifikasjoner som den nåværene G5en, men da med en (eller flere) Intel CoreDuo-prosessorer. På Wikipedia står det følgende:

Conroe
The first Intel Core 2 Duo processor core, codenamed Conroe, is scheduled to be released on 14 July 2006 for desktops, replacing the Pentium 4 and Pentium D. Conroe is to be built on a 65 nm process. Intel has claimed that Conroe will provide 40% more performance at 40% less power relative to the Pentium D.
The Conroe processors are expected to be labeled as the «E6x00» Core 2 Duo models, with the E6300 clocked at 1.86 GHz, the E6400 clocked at 2.13 GHz, the E6600 clocked at 2.4 GHz, and the E6700 clocked at 2.67 GHz. The E6300 and E6400 are expected to come with 2 MB of shared L2 cache, while all other models will have 4 MB. The family has a 1066 MT/s front side bus and 65 Watts TDP.

Conroe models will be priced between $183 and $530 upon launch.

Fra Processors Product Features Comparison:
Intel® Core™ Duo processor
On-die L2 cache: 2MB (delt mellom de to CPUene)
Processor system bus: 667 MHz
Processor frequency up to: 2.16GHz

Fra Power Mac G5 – Technical Specifications:
PowerMac G5 (model M9592LL/A)
L2 cache: 1Mb (per prosessor)
Frontside bus: 1.25GHz (per prosessor)
Processor: Two dual-core 2.5GHz PowerPC G5

Intel klarte altså heller ikke å presse CPUen over 3GHz (som Apple ble så sint på IBM for at de ikke klarte med G5en) – og hvorfor vil jeg da kjøpe en ny stasjonær Mac, når den tilsynelatende har en dårligere CPU enn den som allerede er på markedet? Det er meget mulig, og sannsynligvis får vi vel si, at jeg tar helt feil. At det var problemer med G5en benekter jeg ikke, det er jo en grunn til at det aldri ble laget G5-laptoper, men jeg stoler nå ikke helt på Intels sin CoreDuo.

Wikipedia nevner også Core 2 Extreme X6900, som skal ha minste hastighet på 3,3Ghz, men den gies ikke ut før i slutten av 2006.

Hvorfor finnes det ikke noe dyptgående info om disse prosessorene, om deres registre, tweaks osv. Jeg vil vite! ;-) Om en måned får vi i alle fall vite det..

Reklamer
Kategorier:Computers
 1. Even
  juli 30, 2006, kl. 03:38

  Hei.
  Core != Core 2. I januar i år ble Yonah, en prosessor i Core-serien sluppet (eksisterer som både single og dual core, Core Solo og Core Duo). Det er slike prosessorer som står i dagens Intel-Mac’er (Yonah, Core Duo). Men dette er mobile-prosessorer, og sannsynligheten for at de vil stå i maskinene som skal erstatte PowerMac’ene er liten. Core 2 er den nye prosessorserien til Intel, og Conroe er en desktop-prosessor i serien (dual core, altså Core 2 Duo). De gir AMD sin toppmodell av desktop-CPU’er rett og slett juling. AMD gråter ganske mye om dagen på grunn av disse prosessorene, og har blitt nødt til å bortimot halvere prisene på sin Athlon 64 X2. Intel sine tidligere Pentium 4 CPU’er tilhører NetBurst mikroarkitekturen, som i stor grad konsentrerer seg om høye klokkehastigheter. Dette gjelder ikke Core 2, som derimot er av den nye Core mikroarkitekturen. Det er selvfølgelig meningsløst å sammenligne klokkehastigheter mellom Core 2 og Pentium 4 (eller PowerPC) CPU’er. ThinkSecret skriver at de nye maskinene vil ha en lignende konfigurasjon som de nåværende, det vil ikke si at de vil ha lignende specs.

  Etter all sannsynlighet vil PowerMac-erstatterene være utstyrt med Core 2 Duo prosessorer, og det tror jeg du skal være glad for. Med mindre du er en PowerPC-fanatiker som nekter å godta at de nye prosessorene til Intel er meget gode (Beklager, jeg klarte ikke å la være :)).

  http://anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2795
  http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_athlon_64/
  http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1989037,00.asp

  mvh
  Even

 1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: