Hjem > Computers > Windows Vista

Windows Vista

Det er lenge siden vi først hørte om Microsofts nye vidunder-OS Windows Vista. Før het det riktignok Longhorn (som alltid fikk meg til å tenke på Texas og en skitten støvete ranch av en eller annen grunn), men ble 22. juli 2005 omdøpt til Vista, som betyr noe sånt som «pent syn». Det visuelle har også stått høyt i fokus denne gangen, og Vista kommer med en helt ny GUI kalt Aero. Enkelte har påpekt at de visuelle finessene likner på Apples Aqua..

Problemet er bare at Microsoft aldri ser ut til å få utgitt dette vidunderet, og litt etter litt blir de lenge lovede og ønskede nye finessene droppet. Den nye utgivelsesdatoen er ikke satt, det er bare antatt at det vil bli utgitt på våren 2007. Kanskje det beste eksempelet på at prosjekter blir droppet fra OSet er WinFS (Windows File System) som skulle være en database oppå NTFS (New Technology File System, som stammer fra WinNT), og ikke trenge noe opprydning ala defragmentering – som vi alle vet vi stadig bør gjøre under FAT32. WinFS skulle bla. også støtte «Data Mining» og fult tekstsøk. Ikke nok med at finesser blir droppet skaper problemer, det samme gjør de seks forskjellige ugavene som skal utgis og den evige utsettelsen skaper også blest og kritikk i markedet.

Det må selvsagt også nevnes at mange av de nye visuelle aspektene er klart inspirert av Apple og til tider er det en stygg rip-off som er gjort. I følge bilder av betaversjonene av Vista i hvert fall. Eksempler på idéer som er hentet andre steder fra kan nevnes i fleng:

  • Aero (kan vi si Aqua?)
  • Windows Sidebar (aka. The Dock)
  • Search (Spotlight!)
  • WinFS
  • Windows Mail (Apple Mail?)
  • Windows Photo Gallery (iPhoto)

I tillegg har IE endelig fått tabber og støtte for RSS, firewall er inkludert, det samme er DVD-spiller, bilderhåndteringsprogram (WPG) og anti-virusprogrammet Windows Defender. Listen er lang.

Mer lesing:

Reklamer
Kategorier:Computers
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: